Норвегия затвърди тоталната си доминация в мъжкия биатлон и с лекота взе щафетата на 4х7,5 километра, която се проведе тази нощ в Юта, САЩ.

В състав Стурла Холм Легрейд, Тарей Бьо, Йоханес Тингес Бьо и Ветле Кристиансен, норвежците спечелиха последната щафета за сезона.

За Норвегия това бе пета победа от шест щафети, като шокиращата издънка дойде точно на Световното първенство в Чехия. Всеки останал старт обаче бе убедително спечелен от братята Бьо и компания.

Норвежците завършиха за 1:13:12 часа, което бе с 26,5 секунди пред щафетата на Италия, която зае второто място.

На подиума се качи и щафетата на Германия. Това бяха трите щафети на подиума в общо три от шестте отборни състезания при мъжете през сезона.

Българската щафера в състав Благой Тодев, Владимир Илиев, Антон Синапов и Васил Зашев, завърши на 16-о място от 21 стартирали отбора.

Снощи в Юта се проведе и спринтът на 7,5 километра при жените.

В него френската доминация продължи и победата отиде за Жустин Бреза-Буше.

Та измина трасето за 20:42.7 минути и спечели въпреки едната си грешка в стрелбата.

На 13,4 секунди зад нея и без грешка завърши Ингрид Ландмарк Тандреволд от Норвегия, а подиумът допълни Лу Жанмоно с 19,2 секунди изоставане от първото място.

Другата френска звезда Жулия Симон завърши едва седма, но това се дължи на ужасяващата втора стрелба и трите грешки, които тя допусна.

Най-добре от българките се представи Лора Христова, която зае 43-о място.