Нова Зеландия си гарантира място в четвъртфиналите на световното първенство по ръгби. "Ол Блекс" бяха безпощадни срещу състава на Уругвай и вече са в последните осем след повече от категорична победа срещу южноамериканците, изразена в резултат от 73-0.

Новозеландците реализираха 11 есета в този мач, а по време на срещата, провела се в Лион, Лестър Файнга'ануку записа хеттрик само в рамките на второто полувреме.

Деймиън Мaккензи и Уил Джордан направиха по две есета, а Ричи Мо'унга, Кам Ройгард, Флетчър Нюъл и Тамайти Уилямс също отбелязаха.

Уругвай обаче си тръгва с гордо вдигнати глави от турнира, след като играха страхотно срещу фаворитите Франция и Италия, а също така постигнаха обрат срещу Намибия, за да победят с 32:26.

Възможностите за четвъртфинален съперник на Нова Зеландия са три - Ирландия или Шотландия, тъй като двете нации се изправят в директен спор в Париж в събота. Или защитаващите титлата си световни шампиони от Южна Африка.

Категоричната победа над уругвайците бе и най-изразителната в груповата фаза на световното досега.

Мястото на "Ол Блекс" в крайното класиране на групата зависи от изхода на Франция - Италия, които играят днес. Ако французите не загубят, то Нова Зеландия ще приключи на втора позиция.