Мъжката ни щафета в биатлона загатна, че може да направи нещо голямо на Световното в Антхолц, но за съжаление не успя да го постигне.

Нашите завършиха на 11-а позиция, след като след преполовяването на състезателната дистанция бяха на трето място и се движиха перфектно.

Димитър Герджиков и Красимир Анев направиха мечтани стрелби в началото, като сумарно използваха само един допълнителен патрон. След това Антон Синапов направи чиста пета стрелба и излезе трети след щафетите на Германия и Франция.

За жалост в шестата стрелба Антон заработи наказателна обиколка и България падна до осма позиция. На последен пост Владимир Илиев нови две наказателни обиколки и така нашите след обещаващо бягане останаха извън топ 3.

Големият триумф е за отбора на Франция, който стана световен шампион за първи път от 19 години. В състав Емилиен Жаклен, Мартен Фукард, Симон Дестьо и Кентан Фийон Майе французите се справиха с конкуренцията на Норвегия и Германия.

Преди последната стрелба голямият дуел бе с германците, но на последната стрелба Бенедикт Дол не издържа на напрежението и дори изпусна бронза, след като бе задминат от щафетата на Норвегия. За Германия бягаха още Ерик Лесер Филип Хорн и Арнд Пайфер.

За миналогодишните шампиони Норвегия сребърните медали спечелиха Ветле Кристиансен, Йоханес Дале, Тарей Бьо и Йоханес Тингес Бьо.

Руснаците, които тази сутрин бяха замесени със скандал заради обиск в стаите на две от техните звезди, завършиха четвърти. Последваха ги отборите на Словения, Австрия и домакините от Италия.

В женската щафета, която бе по-рано днес, триумфира отбора на Норвегия пред тези на Германия и Украна. Българският отбор бе задминат с обиколка и остана на 20-о място.