Пет от представителките ни на Европейското първенство по борба в Рим стартираха участието си в третия ден на шампионата.

Трикратната шампионка на Стария континент - Биляна Дудова, стартира с победа. Тя надви туркинята Елиф Яник с 4:2 и си осигури място на полуфиналите в категория до 59 кг.

Именно в тази категория дойде миналогодишната европейска титла на Дудова. За място на финалатя ще спори с рускинята Любов Овчарова, като програмата започва от 16:45 българско време.

На полуфинал се класира и Миглена Селишка в най-леката категория - до 50 килограма.

Родната представителка победи молдовката Емилия Будеану набързо с 11:0 и си осигури мач срещу Ксения Станкевич от Беларус за място на финала.

В категория до 55 кг Евелина Николова загуби с 2:4 от представителката на Швеция София Матсон. Николова все пак ще има шанс за репешаж, ако Матсон достигне финала.

Надежда за репешаж има и София Георгиева, която претърпя поражение с 0:10 от рускинята Ханъм Велиева в категория до 68 кг.

В най-тежката дамска категория - до 79 кг, Мария Оряшкова отстъпи с 10:11 от италианката Елени Пьолай. За съжаление италианката загуби следващия си мач, която лиши Оряшкова от надежда за репешаж.

На репешаж по пътя към бронза бяха трима от представителите ни при мъжете.

За съжаление Кирил Милов, Дейвид Димитров и Августин Спасов загубиха мачовете си.

Все пак тази вечер България ще има финалист в класическата борба, това е Даниел Александров в категория до 82 кг.

Снимка: www.bul-wrestling.org