Дин Лирен и Ян Непомнящи си стиснаха ръцете за реми в последната 14-а партия от битката за световната титла по шахмат. Тя се оказа и най-дългата до момента.

Двамата направиха общо 90 хода, което бе с осем повече от деветата партия, която също завърши с реми.

Така след 14 игри двамата са с равен актив от по 7 точки и ще играят тайбрек.

Китайският шахматист беше с белите фигури, но не успя да се възползва от това, като дори изоставаше в контролното време. Двамата шахматисти размениха дамите още преди 20-ия ход, а след това нито един от тях не успя да вземе надмощие. Съвсем накрая след последната размяна на останалите топове двамата се съгласиха на реми.

До момента всеки от двамата претенденти за световната титла спечели по три партии. Сега те ще се подготвят за утрешния тайбрек, където ще се изиграят четири партии с контролно време 25 минути плюс 10 секунди на ход.

При ново равенство ще се играят две блиц-партии с контролно време от 5 минути и 3 секунди на ход. При ново равенство следват две подобни партии с по 5 минути контролно време. Правилникът предвижда една или няколко блиц-партии при ново равенство, но вече с контрола от 3 минути и 2 секунди за ход - до определяне на победителя. Преди всеки кръг от тайбрека ще се тегли жребий кой шахматист с какъв цвят да играе.