Голф звездата Тайгър Уудс бе обвинен в сексуален тормоз от дългогодишната си приятелка Ерика Херман, съобщават медиите в САЩ.

Твърденията са, че Уудс е правил секс с Херман, докато тя е била негов служител, а след това я е принудил да подпише споразумение да не разкрива публично информацията, или в противен случай ще бъде уволнена.

Във въпросния период Херман все още е служител на ресторанта на Уудс във Флорида, като всичко това се случва преди романтичните отношения между двамата, които в продължение на пет години живяха под един покрив.

Те се разделиха миналия октомври, като според Херман, с Уудс са имали устна уговорка тя да остане да живее в този дом поне още пет години.

Голфърът обаче не удържал на думата си и я принудил да напусне дома, като освен това принудително взел нейните домашни лщбимци, вещи и пари. Уудс също така я принудил да подпише ново споразумение за поверителност, което тя отказала.

Заради нарушената устна договорка, Херман също така повдигна обвинение срещу Уудс и поиска обезщетение от 30 милиона долара, а освен това твърди, че голф звездата е присвоил нейни 40 000 долара в брой, които са били в къщата.

В новото обвинение за сексуален тормоз тя се позовава на промени в законодателството на Флорда, касаещи сексуалния тормоз, които могат да поставят под въпрос подписаното още преди години първоначално споразумение между двамата.

Потърсени за комента, от екипа на Тайгър Уудс са отказали да коментират новите обвинения.