Бившият кмет на Пазарджик - Тодор Попов, прогнозира пагубно бъдеще за спорта в града.

В последните пет години волейболният Хебър неизменно бе част от мача за титлата в родното първенство, като на два пъти дори стана шампион на страната.

Футболния Хебър пък се завърна в елита след 20-годишно отсъствие през миналия сезон, като успя да запази мястото си, а през настоящия сезон с Любослав Пенев начело, амбициите бяха дори и по-сериозни.

След кметските избори в града се появи притеснение, че инвестициите в спорта могат да приключат, като на този етап изглежда опасенията се сбъдват.

Вече седем играчи на волейболния Хебър напусна клуба, очаква се и други да ги последват. Във футболния тим пък се очаква оставка от Любослав Пенев и масова разпродажба на играчи от другата седмица, когато приключват и мачовете от полусезона.

С оглед ситуацията, бившият кмет Тодор Попов предвиди:

"Видяхте какво ни беше нивото във волейбола - Хебър номер 1. От десети в Европа и Шампионска лига ще отидем пак в селската лига. Сега всички си тръгват и ни предстои да играем с юношки до края на сезона. Не може да обиждаш хората от УС на един клуб, регистриран по ЗЮЛНЦ в обществено полезна полза с епитети като крадци, лъжци и т.н. Или да ги упрекваш в злоупотреби. Нямал им доверие? Половината от тях ще си потърсят правата в съда. Нека феновете са наясно какво се случва. Как при Тодор Попов имаше пари за всичко, а сега няма. Не ремонтирахме улици ли? Не давахме пари за култура ли? В момента се противопоставят социалните групи на Пазарджик в конфликт. Може ли такова нещо?

С футбола ни чака мега драма. Да знаят и там феновете. Пари за футбол от Общината нула лева. Като няма ангажираност от Общината, от спонсори ще има 5 лева.

Нали знаете, че до края на годината трябва да се изпълнят финансовите условия за получаване на лиценз за новото първенство. А това не може да се случи, ако клубът има публични задължения. Тоест перспективата е футболът на Пазарджик да се върне в регионалните групи. Това ги чака феновете. Питайте го Любослав Пенев дали остава. Аз не съм чувал някой да стои треньор, ако не му плащат.

Спортът в града с новото ръководство приключи. Мислех поне, че това няма да се случи толкова бързо, но те го приключиха за 2-3 седмици. Финансирането на тези клубове не става само през общински пари. Те не са общински клубове. Кметът трябва да намира спонсори, а до момента не виждам нито един нов. Воден ли е въобще разговор. Дава ли си сметка, че волейбола и футбола бяха емблемите на града. А, дава ли си сметка, че тук съществуват още 55 клуба, развиващи 33 вида спорт".