Днес на извънредно общо събрание на Българската федерация по биатлон беше приета оставката на дългогодишния ръководител на федерацията Екатерина Дафовска.

В средата на април Дафовска получи нов мандат начело на федерацията, но две седмици по-късно тя подаде оставка, като обяви за причина здравословни проблеми.

Чрез гласуване единодушно бе избран Атанас Фурнаджиев за член и председател на Управителния съвет на БФ Биатлон. Той благодари за доверието и обеща да отдели достатъчно време и сили за делата на биатлона.

Екатерина Дафовска направи кратко резюме на своето управление и пожела успех на новия председател.

Фурнаджиев бе поздравен от представителите на клубовете, а пожелания за успех към него отправи и присъстващият на събранието предишен председател Васил Тончев.

Атанас Фурнаджиев е бизнесмен и дългогодишен член на ръководството на Българския футболен съюз. Той се оттегли през април от тази си длъжност, като дори беше стигнал до поста вицепрезидент на БФС.

Припомняме, че оставката на Катя Дафовска дойде в края на април след скандал с министъра на спорта Радостин Василев, който обвини федерацията в изразходване на 100 хиляди лева, които призова да бъдат възстановени.