"Радвам се, че имам толкова истински приятели в България. За мен инцидентът на маратона в София в неделя е затворена страница. Радвам се, че покрай него разбрах колко близки приятели имам във Вашата страна", е казала известната лекоатлетка на Сърбия Оливера Йефтич на среща с българския посланик в Сърбия Радко Влайков в общината на родния й град Ужице, съобщават във Фейсбук страницата си от МВнР.

Влайков е предал на Оливера Йефтич и съжаленията за инцидента на министъра на младежта и спорта Красен Кралев, според когото българската спортна общественост е възмутена от случилото се и в същото време се е обединила в подкрепата за Оливера в този труден момент.

На срещата в Ужице е била предоставена официалната информация за извършените действия от полицията, следствените органи и прокуратурата по отношение на извършителя на нападението над сръбската атлетка по време на Софийския маратон.

"Обичам България, обичам българските си приятели, продължавам да тренирам с тях на Белмекен, забравям за инцидента на Софийския маратон. Моля, предайте в България", е заявила Оливера Йефтич пред българския посланик.

Йефтич беше блъсната от друг участник на софийския маратон - Боян Вачев, който в последствие беше задържан от полицията.