Големият шампион Юсеин Болт е обмислял на няколко пъти завръщане в леката атлетика. Светкавицата от Ямайка дори е искал да покрие нормативи и да се състезава на Олимпиадата в Токио 2020 в края на лятото.

Болт се оттегли от активна кариера след Световното първенство през 2017-а, когато получи разтежение в последните метри на щафетата 4 по 100 м.

Той е носител на 8 златни олимпийски медала, като доминираше в спринта в продължение на десетилетие. Именно на невероятния Болт принадлежи най-доброто време в историята на 100-те метра - 9.58 секунди. 

"Няколко пъти стигах до извода, че трябва пак да опитам - разкри в интервю пред CNN Sport Юсеин. - Не съм толкова стар, само на 33 години... Сядах да поговоря за това с треньорите ми, но те ме разубеждаваха. Казаха, че това ще е най-лошото решение в живота ми."

Болт разкри, че всъщност атлетиката му липсва само, когато гледа някое първенство по телевизията. През останалото време не мисли за това.

"Скучно е, признавам, без адреналина да побеждаваш - каза суператлетът в интервюто. - Понякога си мисля, че се отказах твърде рано. От друга страна съм убеден, че го направих в идеален момент, защото мотивацията вече не бе същата."

Болт ще е в Токио, но като зрител и коментатор за телевизии. И, любопитно - не атлетиката ще е най-интересна за него като зрител:

"Нямам търпение да гледам състезанията по плуване, ще има невероятни рекорди и състезатели. Особено важно ми е да видя поне веднъж на живо Фелпс на олимпийски игри, защото досега винаги се случваше така, че аз тренирах или се състезавах, когато бяха неговите стартове."