Хокеистите на Бостън отметнаха като успешна първата си задача в мисията за спечелване на Купа "Стенли". Брюинс счупиха рекорда за победи в редовния сезон на НХЛ, а сега започнаха с победа и участието си в плейофите, като потърпевш от убийствената им форма бе Флорида Пантърс.

"Мечоците" се справиха с гостуващите "пантери" с 3:1 за радост на почти 18 хиляди зрители, изпълнили до краен предел "Ти Ди Гардън".

ВИДЕО ОТ СРЕЩАТА ГЛЕДАЙТЕ ТУК >>>

Вратарят Линус Улмарк спаси общо 31 удара към вратата си, Тайлър Бертуци направи две асистенции, а Дейвид Пащрнак, Брад Марчант и Джейк ДеБръск бяха тримата голмайстори за победителите. Представянето на Улмарк определено заслужава аплодисменти, защото идва срещу отбор, който бе №1 по изстрели към противниковата врата през редовния сезон с почти 37 средно на мач.

Матю Ткачук се отчете с попадението за Пантърс. Гостите отново бяха без титулярния си вратар Сергей Бобровски. Двукратният носител на наградата "Везина", която се връчва на най-добрия страж в Лигата, не е играл от края на март, но този път поне бе в групата на своя тим.