Националът Божидар Краев говори пред камерата на БФС часове преди мача на България срещу Финландия от Лигата на нациите.

Двата национални тима излизат един срещу друг тази вечер от 19 часа, а за момчетата ни двубоят е шанс повдигане на настроението след поражението от Унгария и изгубените шансове за Евро 2021.

По всичко личи, че Краев ще е основен играч за България в следващите години, като самият той преди време заяви, че е готов да се превърне в лидер на този тим. Краев е единственият българин, който ще е част от групите на Шампионска лига през този сезон, а според него това трябва да е повод за гордост на цялата страна.

"Чувствам се възстановен. Добре съм. В Скандинавието е горе-долу едно и също. Познато ми е, разбира се. Статични положения, здрави и силни играчи. Много неща бяха добри, но не спечелихме нищо като точки, но има една тенденция, която трябва да се продължи според мен. Головете, които допуснахме бяха лесни.

Аз си мисля, че трябва да е гордост за цяла България, че съм представител за страната в Шампионската лига. Това е моя детска мечта, не става въпрос за пари в този момент. Мачовете от Шампионската лига са на много високо ниво и аз съм готов за него.

Според мен реалната цел за България трябва да е Катар 2022. С генерация, разбира се, която навлиза сега", завърши Краев.