Том Брейди най-после се усмихна насред турбулентната есен, която преживява в личния живот, а и на терена. Тампа Бей победи в НФЛ след три поредни загуби, като си отмъсти за поражението от ЛА Рамс в плейофите миналата година.

Точно този отбор отне титлата на Брейди и компания, но сега Тампа спечели с 16:13 в деветия кръг на редовния сезон, а куотърбекът вдъхнови успеха с пас за тъчдаун в последната минута.

По-рано в мача легендарният 45-годишен играч даде 15-метрово подаване към Леонард Фурнет, с което мина 100 000 подадени ярда в кариерата си. Невероятно постижение, което несъмнено ще остане вечно - няма изгледи някой да го мине, освен ако не играе до... 50 години, да речем. При това с постоянството на Брейди.

ВИЖТЕ КАРТИНА ОТ ИСТОРИЧЕСКИЯ МАЧ И НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ НОЩТА В НФЛ>>>

Вторият - Дрю Брийс, е с 85 724 и от два сезона не играе. От активните състезатели на най-важната позиция в американския футбол, никой няма повече от 65 хиляди.

"Това бе велико, човече - усмихваше се видимо превъзбуден ветеранът след мача пред репортер. - Победата - всичко, което има значение е победата.

Никога не съм се интересувал от рекордите, но победата ме държи жив. Това е истината!"

Сезонът на Тампа Бей още не е загубен, балансът на отбора е 4 победи и 5 поражения, но пътят към плейофите все още е открит.

А с Брейди, който опитва да се отърси от всичко, през което мина в последните месеци, във формата от неделната нощ, няма невъзможни неща.