Том Брейди е изиграл почти целия минал сезон в американския футбол със скъсана връзка в лявото коляно.

Това разкритие шокира спортните среди не само зад Океана, защото в спорт, в който физическите единоборства, издръжливостта и стабилността са в основата на успеха, това звучи направо свръхчовешко.

"Имам контузията от миналия април - обясни след изтичането на новината самият 43-годишен Брейди, който спечели седмия си Супербоул през февруари, този път с Тампа Бей. - Не съм говорил по темата, защото бяхме намерили формулата да контролираме нещата.

Случваше се с укрепващи ставата превръзки, с определени упражнения за отпускане. Внимавах за определени неща и се оперирах след края на сезона."

Експертът Майк Райън, който е дългогодишен лекар в тимове в НФЛ, обясни:

"Контузията е била на една от вътрешните връзки, а не на носеща - кръстна предна такава. Въпреки това, говорим за травма, която може да се усложни съвсем лесно и да доведе до нараняване на коляното, от което играч на тази възраст не може да се възстанови.

Има начини да тичаш и да играеш с такава контузия, Тампа и Том са поели риска. Просто е невероятно физическото усилие да предотвратяваш определени твърде радикални огъвания на крака в спорт като футбола, в който сблъсъците са обичайни."