Българският джудист Ивайлов Иванов спечели бронз в категория до 81 килограма на Мастърс турнира в Доха, Катар.

В срещата за отличието нашият представител надви европейския шампион Алан Кубецов от Русия в драма. Само 6 секунди преди да изтече редовното време победата беше отсъдена в полза на българина, след като съперникът му получи трето наказание (шидо).

Иванов, който е двукратен сребърен европейски медалист през 2019 и 2020 г., победи по пътя към бронза с вадзари Ведат Албайрак (Турция), Брианд Етиен (Канада), Шамил Барчашвили (Австрия), а на полуфиналите допусна поражение от нидерландеца Франк де Вит.

И така изпусна място на финала.

С бронзовия медал на Иванов българското участие на Мастърс турнира в Доха завърши.

Вчера Ивелина Илиева отпадна в първия кръг в категория до 57 килограма при жените.

Янислав Герчев постигна победа над сребърния медалист от Олимпийските игри в Рио де Жанейро, но след това беше отстранен от турнира.

"Благодаря за огромната подкрепа! Вярвам, че давайки най-доброто от себе си ден след ден, ще се придвижвам все повече към целта си.

Няма значение дали успявате да постигнете нещо малко или голямо, всеки ден трябва да давате всичко възможно, за да получите живота, който искате!

Вярвам, че най-доброто предстои. Гордея се, че нося българския флаг, гордея се, че успявам да ви зарадвам и да прославям България", написа Иванов в профила си във Фейсбук след постигнатия успех в Доха.