Националният отбор по ръгби на Нова Зеландия спечели бронзовите медали от Световното първенство в Япония.

Ол Блекс бяха големият фаоврит на първенството, а и приситгнаха в Страната на изгряващото слънце като шампион от последните две издания на шампионата на планетата.

Новозеландците обаче загубиха от Англия на полуфиналите, а днес за тях остана утехата от бронзовия медал. В битката за него те победиха Уелс с 40:17.

Убедителният успех за Ол Блекс дойде след 6 есета. Бен Смит на два пъти закара топката до края на игрището, докато по веднъж това направиха Джо Муди, Бойдън Барет, Райън Кроти и Ричи Мо'унга.

Новозеланците имаха преднина от 28:10 още на почивката срещу силно промения състав на "драконите", който не бе в състояние да се противопостави на съперника си и да вземе за втори път в история бронзови медали.

Халъм Амос и Джош Адамс направиха есетата за тима на Уелс, който няма победа над Нова Зеландия вече 66 години.

За старши треньорите на двата отбора - Стийв Хансен на Нова Зеландия и Уорън Гатланд на Уелс, това бе последен мач начело на националните гарнитури, а с националния тим на Ол Блекс се разделя и капитанът Кийрън Рийд, който бе с основен принос за спечелването на световните титли на предишни две първенства.

Утре е големият финал, в който се изправят отборите на Англия и Южна Африка. Мачът ще се играе в Йокохама от 11:00 часа българско време.