Букмейкърите са готови със ставките за вероятните победители на "Тур дьо Франс", а фаворитът не е изненада за никого. На 1 юли започва 109-ото издание на култовата надпревара - несъмнено глобално най-популярна в колоезденето.

Коефициентите за крайна победа на Тадей Погачар са най-ниски - около 1.72, далеч пред останалите. Словенецът спечели последните две издания на "Тура" поред, а е само на 23 години. Ако успее и през 2022-ра, Погачар ще посегне към величие, а и най-съществената част от кариерата му предстои.

Асът на отбора UAE Team Emirates има зад себе си опитни типове като Марк Солер (Испания), новозеландеца Джордж Бенет и Матео Трентин (Италия), за да се увеличат още шансовете му за победа.

Втори в ставките (пир 5.00) е датчанинът Йонас Вингегорд ("Team Jumbo-Visma"), който спечели еднодневната класика Ла Дром и остана втори на Критериум Дофин през тази година. Той бе втори след Погачар миналата година на "Тура".

Нататък следват:

Примож Роглич ("Team Jumbo-Visma", 5.50) - словенският ас, който изгуби инфарктно надпреварата преди 2 години за сметка на сънародника си, Даниел Мартинес (Колумбия, "Ineos Grenadiers", 15.00) и Герант Томас (Великобритания, "Ineos Grenadiers", 17.00).

Шести е руснакът Александър Власов ("Bora-Hansgrohe") със ставка от 21.00. Той спечели два старта през годината, като има и етапни победи в още 3 състезания.

Само на 23 години, Власов ще се състезава без флаг заради санкциите към страната му, но ще е на "Тура". И е нареждан веднага след най-големите фаворити, поне според букмейкърите.