Преди години хората изпитваха опасения за личните данни и парите си, когато се регистрираха в онлайн букмейкър. С времето и създаването на нови и по-сигурни технологии, безпокойството остана в миналото, а операторите за онлайн залози се превърнаха в любима дестинация за забавление.

По какъв начин се подсигурява защитата на клиентите и защо е важно да се присъединяваме към узаконени сайтове, информират колегите от Nostrabet.

Защита на данните чрез SSL сертификат

Всички сайтове, които обработват информация и плащания, е нужно да разполагат със сертификати, осигуряващи защита на данните. Това са SSL връзки, използващи 128- или 256-битови ключове за шифроване на сведенията. По този начин въведената информация от потребителя се криптира на момента и не може да се разчете от трети лица.

Сигурен вход чрез двуфакторна автентикация

Букмейкърите добавят допълнителна защита при влизане посредством мобилни устройства. Целта е да се увеличи сигурността на клиентите, респективно - да се ограничат злонамерените опити за посещаване на чужди сметки.

Ще забележите, че сайтовете за онлайн залагания изискват въвеждане на уникален ключ, шаблон или потвърждение чрез СМС, когато решите да залагате през мобилната версия. Освен това се изисква попълване на парола и електронна поща/юзърнейм при стартиране на всяка логин сесия.

Безопасност и защита на плащанията

За да предложат сигурни депозити и тегления, онлайн букмейкърите използват SSL сертификати и препращат потребителите към уникални страници. Например, когато решите да захраните баланса си чрез VISA, Mastercard или Maestro, операторите ще Ви пренасочат към сигурната система на БОРИКА. Следва да посочите данни за картата - номер, кога е издадена, срок на валидност, имена на притежател, CVV - и преводът ще бъде финализиран.

При плащания чрез електронни портмонета като ePay, Neteller, Skrill се изисква потвърждение на транзакцията с цифрен код, който се изпраща на регистрирания мобилен номер. След одобряване на превода, парите попадат в игралния баланс и могат да се използват за залози.

Ръчно и автоматично лимитиране на сметката

Съвременните онлайн букмейкъри дават възможност на потребителите да определят дневния, седмичния и месечния си лимит на депозитите и залозите. Това е основна предпазна мярка, която се налага с целта да се предотврати развиването на хазартна зависимост. След като играчът фиксира конкретна стойност, тя не може да се променя без намесата на служител на компанията.

Срещат се оператори, които лимитират играчи, променили начина си на залагане. В случай че участникът е стартирал с по-скромни залози, но с времето е увеличил неколкократно стойността им, онлайн букмейкърът го принуждава да се върне към първоначалните си навици.

Верификация на самоличността

Най-важната процедура, която се изисква от всички легални сайтове, е верификацията на акаунта. Букмейкърите с лиценз за България са длъжни да установяват самоличността и възрастта на своите клиенти, затова настояват за копия или снимки на лични документи. Те се разглеждат от оторизирани представители и ако информацията, която е предоставена при регистрация, отговаря на истината, идентификацията е успешна.

Възможно е операторът за залози да наложи прикачване на снимки на банкова карта. Тя трябва да се заснеме от двете страни, но се закриват CVV кода и част от номера ѝ.

Благодарение на верификацията можете да се чувствате спокойни за сметката и парите си, тъй като е невъзможно да попаднат в чужди ръце.