Симон Байлс спечели 21-вия си медал от Световно първенство по спортна гимнастика и продължава да пише невероятна история в модерния спорт.

Детето-чудо от САЩ е само на 22 години, а вече има 15 златни медала от първенства на планетата, както и четири Олимпийски титли от Рио 2016.

Байлс спечели отборното злато с тима на Щатите от първенството в Щутгарт снощи. По-рано вчера от там дойде добра новина и за българската гимнастика - спечелихме квота за игрите в Токио 2020 чрез отличните изпълнения на Дейвид Хълъдстоун.

С 21-вия си медал от първенство на света, Байлс вече е рекордьорка в историята при жените.

Американките бяха в състав, в който личаха още 19-годишната Джейд Кери и 16-годишната Саниша Лий. Те спечелиха с общ сбор от 172.33, като изпревариха с близо 6 пълни единици Русия на второто място. Трети са италианките.

"Не мисля за рекорди, просто отивам на всяко състезание да го печеля - каза звездата на спортната гимнастика в момента. - Все по-добре се чувствам с всяка следваща надпревара и с опита."

Вечният рекорд в гимнастиката държи Виталий Шчербо, който спечели общо 23 медала от Световни първенства за СССР, ОНД и Беларус в богатата си кариера.