Една от институциите в американския спорт - Далас Каубойс, плати 2.4 милиона долара обезщетение на няколко от мажоретките си.

Решението идва 7 години след тяхната жалба срещу вицепрезидента на клуба от Националната футболна лига Рич Далримпъл, че ги е шпионирал през тайник в съблекалнята, докато са се преобличали.

Директорът по връзките с обществеността подаде оставка преди няколко дни след 32-годишна служба при Каубоите, с което ясно показа още тогава, че решението по случая ще е такова. Далас не позволи съдебен процес, но се задължи да плати на 6 от момичетата в тогавашния мажоретен състав по 400 000 долара.

В техния апел се казва, че Далримпъл е хванат как се е криел до съблекалните и е снимал с мобилния си телефон. И тогава, и днес, Рич отрича обвиненията.

61-годишният някогашен играч, а впоследствие шеф, каза в интервю за ESPN, че напускането му няма нищо общо с казуса. Въпреки това е доста изненадващо то да дойде точно в седмицата, в която Каубойс платиха милиони за неговите действия.

Най-скъпият спортен отбор в света (като стойност) отказа да разкрие дали наистина са намерени доказателства за войайорство на директора и вицепрезидент.

Но призна, че още в деня на обвиненията неговият телефон и паролите за него са били взети от Далримпъл. Не се уточнява какво е намерено като доказателство в телефона.

Друг е въпросът защо отне 7 години да бъде разрешен случаят.