Ансамбълът ни по художествена гимнастика няма да участва на Световната купа в Атина. Дебютът на новия състав се отлага, а решението е треньора Весела Димитрова. Причината е, че тимът ни не е навлязъл в необходимата форма, за да пътува за Гърция в края на март. Освен това има контузени и болни състезателки, което възпрепятства нормалния тренировъчен процес на отбора. Турнирът е от 18 до 20 март.

Новината за отпадането от Световната купа в Атина съобщи президентът на родната федерация Илиана Раева след проведеното контролно състезание в сряда на индивидуалното при жените в София.

"С ансамбъла се работи много, но Весела на този етап не иска да ги показва, защото още не са във форма. Две от основните състезателки счупиха крак - първо Елена Георгиева, след това и Камелия Петрова", разказа Раева за големия проблем.

Все още не е ясно кога ще бъде първото официално състезание за ансамбъла. Има вероятност това да е Гран при на Марбея (Испания) от 25 до 27 март. Пред родна публика те ще излязат на Световната купа в София, която е от 8 до 10 април.

"След като влязоха част от резервите, в момента имаме две много болни в "Спорт палас" във Варна, молим се да не пламне целият ансамбъл. Непрекъснато влизат резерви, които все още не могат да се адаптират към композициите, които са много сложни", каза още Раева.

"Няма да пътуваме в Атина на Световната купа. Весела е категорична, че докато не се изчистят двете композиции, няма да ходим никъде, така че може би първото ни участие ще е в Марбея", добави тя.

По предложение на треньора Весела Димитрова към ансамбъла се включи и София Иванова, която до този момент се подготвяше в индивидуалното направление.

"Аз лично много съжалявам, защото София вървеше изключително силна като индивидуалистка, много нестандартна, много зрелищна, с много трудни съчетания", каза още Раева.