Добре позната гостенка е направила опит да навести Майкъл Фелпс по време на пандемията.

Най-великият олимпиец в историята сам признава, че е имал пристъпи на депресия в месеците на социална изолация, но за щастие е успял да овладее състоянието си. Легендарният плувец не крие, че е имал психологически проблеми в миналото и дори е обмислял самоубийство.

Липсата на предварително зададена програма е била в основата на проблемите на Фелпс, който има 23 златни олимпийски медала.

Американецът говори за промените в настроението си и като цяло за проблемите, през които е преминал в последните месеци.

"Пандемията е сред най-страшните времена, през които ми се е налагало да премина. Настроенията ми се меняха постоянно", разказва Фелпс и допълва, че е успял да овладее ситуацията чрез редовни 90-минутни тренировки.

 "Ако обаче пропусна една тренировка, всичко отива по дяволите. Вкарвам се в негативни мисли, които само аз мога да спра. А това не е особено лесно", казва още той.

Бившият плувец споделя още как бърза да обвинява себе си, ако направи грешка или разочарова някого, а когато подобни неща се случват ежедневно, не е лесно да избягаш от тях. 

"Това ми се случваше доста често по време на карантината. Беше страшно", добавя Фелпс.

Американската легенда никога не е крил отношението си към менталното здраве, а наскоро направи дарение за медиците, които са на първа линия в борбата с COVID-19.

Фелпс осигури безплатна терапия за общо 500 месеца за медицинските работници.