Националът ни по спортна гимнастика - Дейвид Хъдълстоун, ще се подготвя в САЩ в продължение на два месеца.

Роденият в семейството на българка и американец спортист разсея появилите се слухове, че спира да се състезава за България.

Той се прибра в САЩ, за да види своето семейство, а и да проведе двумесечна подготовка под ръководството на световния шампион на успоред Шон Таусенд.

Това ще е част от подготовката на Хъдълстоун за олимпийските квалификации, които ще са през тази година.

Преди дни той публикува следния текст, който остави впечатление у мнозина, че Хъдълстоун повече няма да се състезава за България:

"Време беше и това време вече настъпи, да се сбогувам с България . . .поне засега. Днес ми е последният ден тук и реших да се сбогувам с вас. Затварям тази страница и започвам наново, с по-големи цели в различни обстоятелства и най-важното с изчистен поглед към бъдещето. Ще ми липсва България, но зная, че е за мое добро. Целта ми винаги е била една и докато не я постигна, ще правя каквото и да е, за да я осъществя. Париж идвам за теб".

От родната федерация побързаха да уточнят, че този пост в никакъв случай не ознчава, че Хъдълстоун ще се състезава за друга страна и към момента той няма намерение да сменява националната си принадлежност.

"БФ Гимнастика уточнява, че Дейвид продължава да е национален състезател и никога не е имал намерение да се отказва от националния отбор и националната си принадлежност. На 7 януари Дейвид заминава за САЩ, за да се види със семейството си, тъй като не се е прибирал при тях от 2019 година. По време на престоя си в САЩ той ще продължи своята подготовка. По план трябва да се прибере в България в средата на март за да продължи тренировки с националния отбор за Европейското първенство", обявиха от родната централа.