Йоханес Тингес Бьо продължава да доминира в мъжкия биатлон, като спечели и масовия старт в кръга от Световната купа в Руполдинг, Германия.

Норвежецът направи три грешки в стрелбата, но и това не беше достатъчно да бъде детрониран, като по този начин завоюва 64-ата си победа в Световната купа. 29-годишният състезател е трети по този показател, като пред него са единствено Мартен Фуркад с 83 победи и Оле Ейнар Бьорндален с 95.

Успехът е трети за Бьо в Руполдинг след този в индивидуалната дисциплина и щафетата в предишните дни. Той спечели лесно дуел със сънародника си Ветле Кристиансен, като последният излезе с пет секунди преднина пред Бьо след последната стрелба, но нямаше шанс по последна обиколка. Кристиансен завърши с две грешки в стрелбата и изоставане от 19,3 секунди.

Третото и четвъртото място също бяха за Норвегия. На подиума се качи и Стурла Холм Лагрейд, който спечели финален спринт срещу Тарей Бьо. И двамата направиха по две грешки в стрелбата.

Йоханес Тингес Бьо вече има 959 точки в общото класиране за Световната купа. Втори е Лагрейд със 785, а трети Кристиансен с 503. Следват ги Кентан Фийон Майе (Франция), Бенедикт Дол (Германия) и Тарей Бьо (Норвегия).