Само два месеца след инцидента, който застраши не само кариерата, но и животът му, колумбийският шампион в колоезденето Еган Бернал отново се качи на велосипед.

Инцидентът с шампиона от "Тур дьо Франс" 2019 се случи през януари, когато по време на тренировка в родната си Колумбия, той се заби в спрял бус.

Бернал имаше много тежки травми - 20 счупени кости, а лекарите разкриха, че тези в прешлените на гръбнака едва не са отнели живота му, всичко е било въпрос на милиметри. След тежки операции Бернал започна своето възстановяване, но никой не се намеаше с прогноза за неговото завръщане и дали изобщо подоно нещо ще бъде възможно.

Ето, че два месеца по-късно Еган Бернал отново се качи на велосипед. Той публикува снимка в социалните мрежи и написа: "Най-щастливият ден в живота ми".

Бернал, който е истинска суперзвезда в родината си, е действащия шампион от итлианското "Джиро", но триумфът от "Тур дьо Франс" остава най-голямото му постижение.

Екипът на колумбиеца все пак побърза да охлади страстите на феновете, че качването му на велосипед не означава, че той ще е готов за състезание скоро. Тепърва за Бернал предстоят месеци на изключителни тренировки, за да успее да върне предишното си ниво.