Младите ни плувци Диана Петкова и Калоян Левтеров затвориха българското участие във втория ден на Олимпиадата в Токио.

Двамата останаха далеч от най-добрите си резултати и отпаднаха още в сериите, но трябва да отчетем, че това не бяха основните им дисциплини, заради които са дошли в японската столица.

21-годишната Диана Петкова плува в дисциплина 100 метра бруст, като с време от 1:10.61 минути остана на последното 8-о място в своята серия.

Тя остана доста далеч от времената, осигуряващи място на полуфинал, но отново трябва да се уточно, че освен олимпийски дебют за Петкова, това не е нейната силна дисциплина. Далеч по-сериозни очаквания към нея ще има утре, когато във вечерната програма са сериите в коронната й дисциплина - 200 метра съчетано плуване.

Олимпийски дебют направи и 18-годишният Калоян Левтеров, който участва в сериите на 100 метра гръб.

Левтеров остана на последното 6-о място в своята серия с време от 55.60 секунди, на над 2 секунди зад победителя. Това време е доста по-слабо от личното постижение на Левтеров, което е и национален рекорд на България.

Минути след плуването си той сподели пред БНТ, че напрежението е било в повече, но като цяло самият той не е имал очаквания към тази дисциплина. Неговата сила е в 200 метра гръб, където сериите са на 28 юни.