Драма, достойна за сценарий в Холувид, остави шампионите по американски футбол в играта за Супербоул и през този сезон. Филаделфия Ийгълс измъкна по невъзможен начин победа с 16:15 на стадиона на Чикаго Беърс в уайлд кард кръга от плейофите.

Триумфът на гостите дойде, след като 3 секунди преди края топката не пожела да мине между гредите при шут на Коди Парки от домакините. Удари единия страничен стълб, след това падна върху напречната греда и... реши да остане извън вратата. Ако бе избрала да падне от другата страна, Чикаго печелеше мача с 18:15.

Драмата бе пълна, след като обратите в последната четвърт да здравия, доминиран от защитите мач, доведоха до тъчдаун за шампионите от Филаделфия само 55 секунди преди края. Тогава Ийгълс поведе с 16:15, за да изживее страха от шута на Парки, който някак си не влезе между гредите.

В следващия рунд Филаделфия отново е гост - на най-добрия отбор от редовния сезон Ню Орлиънс Сейнтс (в неделя). Победителят ще срещне спечелилия сблъсъка Лос Анджелис Рамс - Далас Каубойс (събота) за място на Супербоул.

От другата страна на решетката неостаряващата суперзвезда Том Брейди и Ню Ингланд Пейтриътс чакат Лос Анджелис Чарджърс, Канзас Сити приема Индианаполис. Победителите играят за второто място на Супербоул, който е на 3 февруари в Атланта.