Боряна Калейн остана на пето място във финалите на топка и обръч на Световното първенство по художествена гимнастика в Баку.

Родната представителка получи оценка от 22.100 на топка, където титлата бе за рускинята Дина Аверина с 23.500.

Втора остана сестра й Арина Аверина, а бронзът бе за Линой Ашрам от Израел.

Оценката на Калейн на топка бе 21.400. В тази дисциплина златото бе отново за Русия, в лицето на Екатерина Селезньова. На второто място остана Линой Ашрам от Израел, а Дина Аверина спечели бронза.

Към този момент Боряна Калейн заема третата позиция в многобоя, като пред нея са само Дина Аверина и Линой Ашрам.

Катрин Тасева пък е с 16-а позиция в многобоя. Тя допусна грешка в началото на съчетанието си с топка, което я лиши от място на финала.

"Наистина съм много доволна, защото всичко до момента съм го изиграла както наистина мога. Имам дай боже още осем пъти да играя, всичко да е наред. Почувствах се много добре на финалите. Аз по принцип обичам да играя на финали.

Квалификацията ми е малко по-напрегната, защото там трябва да се класираме до определено място заради квотите, но като цяло бях много спокойна. Това, че за сега съм на трето място в пресявките за многобоя няма никакво значение, защото има още два уреда. Това е просто квалификация, важно е в петък как ще се представим. Утре в надпреварата се включва и Неви, аз съм сигурна, че тя ще се справи. Тя е боец. Тя страшно много ни подкрепя и ни помага, дори и когато не е на терена. А пък когато сме трите заедно, сме още по-силни", заяви Калейн.