Френската звезда в плуването Яник Аниел се предаде на полицията в град Мюлуз в понеделник вечер, а днес е направил пълни признание за това, че е имал сексуален контакт с малолетна.

Той е на 29 години и обяви отказване от спорта още през 2016-а, след като не успя да постигне целите си на Олимпиадата в Рио.

Тогава Яник се превърна в галеник на френските медии, след като със сълзи на очи обяви от Бразилия, че травма му е попречила да защити титлата си на 200 м свободен стил от Лондон 2012. На игрите във Великобритания Аниел спечели още едно олимпийско злато - на 4х100 м с щафетата на французите.

Но в същата 2016-а се е случило друго събитие, което сега не само ще го извади от графата "любимец" на страната, но и ще го вкара в затвора. Тогава 24-годишната плувна звезда е имал сексуални контакти с дъщерята на своя треньор.

Тя е била на 13 г. До днес адвокатите на плувеца отричаха, че той е знаел каква е била възрастта на момичето. Но тази сутрин той е направил самопризнания, отхвърляйки обаче обвинението в насилствен секс.

Прокурорът Едвиг Ру-Моризо разкри детайлите от разпитите на звездата, след като следствие и прокуратура прецениха, че "публичният интерес е твърде голям".

Аниел е заплашен от присъда до 12 години затвор.

Той има освен двете си олимпийски титли и сребро от Лондон 2012 - на 4х200 м с френската щафета. Той е втори в света от първенството през 2011-а в Китай, както и все още притежава френския рекорд на 200 м свободен стил.