Спринтьорът Мадс Педерсен от "Трек-Сагафредо" спечели шестия етап от Обиколката на Италия, който предложи 162 километра около и в Неапол.

Днешният етап беше като визитна картичка за Италия, защото красотите, които показа хеликоптерът, бяха великолепни.

Състезанието бе не по-малко впечатляващо, като датчанинът спечели след финален спринт, изпреварвайки победителя от втория етап Джонатан Милан ("Бахрейн Викториъс") и Паскал Акерман ("ОАЕ").

За Педерсен това бе първа етапна победа в Обиколката на Италия, като той има една на "Тур Дьо Франс" и три на "Вуелта".

Основната група застигна в последния момент двама бегълци, които могат да съжаляват, че един от тях не се поздрави с победата.

Снимка: AP/БТА

Ветераните Саймън Кларй ("Израел-Премиър Тех") и Алесандро Де Марки ("Джайко") нарправиха страхотно каране след откъсване, но метри преди края започнаха да се дебнат и бяха застигнати.

Днешният етап не предложи големи промени в генералното класиране, като розовата фланелка продължава да е притежание на норвежеца Андреас Лекнесунд от "Ди Ес Ем"). Големият фаворит за Джирото - Ремко Евенепул ("Судал-Куик-Степ"), е на 28 секунди зад него, а трети е Орелиен Паре-Пентре ("Ситроен"), който е на 30 секунди.

Шестицата допълват други трима от фаворитите - Жоао Алмейда ("ОАЕ"), Примож Роглич ("Йъмбо-Висма") и Герант Томас ("Инеос").