Когато си в Япония, правиш като японците...

Новак Джокович перифразира популярната фраза, изречена за Рим, за да се пробва в най-традиционния от спортовете в страната. Световният №1 в тениса е в Токио за турнир, но имаше ден почивка и го използва за сумо.

Той посети комплекса Риогоку Едо-Норен, който освен ресторанти и увеселения, разполага и с дохио - арена за спорта, пред който Япония се прекланя.

Ноле изгледа сутрешната тренировка на сумистите, а след това се качи на дохио, за да се пробва в някои движения и дори - контакт и опит за изтласкване на един от асовете.

ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ ШОУТО НА НОЛЕ В СУМОТО>>>

Снимка: Facebook

Е, не се получи. Звездата на тениса обаче се забавляваше, а огромните спортисти също влязоха в шоуто и му показваха техники.

"Вчера говорих с баща ми по телефона и му казах, че ще ходя на сумо - грееше в усмивка Джокера. - Като дете гледах този спорт с него и братята ми в Събия през 90-те години, окобено мачовете на Акебоно Йокозуна. Къде беше днес да ме види колко съм голям и силен?

Сумо е свещен спорт в Япония. Имах честта да опитам какво е да си там, срещу тези бойци. Имах малък дефицит в теглото, още няколко килограма отгоре и съм готов! Но бях много близо до поместя един от сумистите на 1 сантиметър!

Те казват, че приемат поне по 10 000 калории на ден, за да са толкова големи и силни. Не знам дали мога да правя това, ако трябва да съм честен. Но те не са само грамадни, а и много подвижни и ловки".

Ноле започва участието си в Токио срещу Алексей Попирин (Австралия) в първия кръг на турнира. Това ще е първият му двубой на сингъл след отказването с травма на US Open. 

 ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ ШОУТО НА НОЛЕ В СУМОТО>>>

Снимка: Facebook