Отборът от НФЛ Тампа Бей обяви, че Роб Гронковски се отказва от спорта и няма да играе в предстоящия сезон. На 33 години се очакваше тайд ендът да е отново ключова фигура за този състав, редом с неговия стар приятел и първи боен другар Том Брейди.

Брейди и Гронк са като скачени съдове в американския футбол, големи приятели извън терена, с телепатично разбирателство на него. Спечелиха заедно три титли от Супербоул с Ню Инглънд, а после го направиха и с Тампа през 2021-ва.

След съобщението, че Брейди остава в игра и през този сезон, очакваше се същото да направи и Гронк - един от най-колоритните типове в спорта изобщо.

ВИЖТЕ ВЪВ ВИДЕАТА КОЙ Е ГРОНК - ЧЕШИТ ОТ КЛАСА>>>

Човек на партитата и живота, постоянно позитивен, винаги способен да изненада с някоя лудост, това е един от големите спортни любимци на Америка.

"За втори път се отказвам и този път е за постоянно - обяви официално Роб. - Този път се оттеглям и няма да играя повече. Направих всичко, което можех да направя в този спорт и дадох всичко от себе си."

Разбира се, като всичко, което Гронк прави, и това му действие предизвика забава и шеги.

Журналистът от ESPN Дрю Росенхаус каза: "Няма да се учудя, ако Том му се обади по средата на сезона да се връща и Роб го направи. Не вярвам да издържи дълго далеч от терена."

Самият Брейди написа в личния си профил в Инстаграм:

"Съотборник, приятел, брат - това са думите, които ми идват, когато се сетя за Гронк. Никой никога не е изпълвал по-ясно със съдържание думите "да оставиш всичко на игрището" в нашия спорт. А още по-важно е каква личност е извън терена. Благодаря за всичко!"

Отказващият се играч не е просто "партньорът на Брейди".

Той напуска спорта като рекордьор в няколко категории. Никой тайд енд не е правил повече тъчдауни в рамките на един сезон (18 през 2011-а). Общо има 92 тъчдауна, което го оставя трети във вечната ранглиста на позицията му, но пък е №1 в плейофите с 15. Изключителна кариера, гарнирана и с четирите му шампионски пръстена.

Снимка: Getty Images