Едмонд Назарян сътвори истински подвиг на европейското първенство по борба в Рим и ще се бори за златен медал утре. Едва 18-годишният българин направи обрат от 0:5 и тушира Елданиз Азизли (Азербайджан), който е номер 1 в Европа и света за 2018-а година.

Азизли започна много агресивно схватката и Назарян бе принуден да се защитава, което доведе до точка за пасивност и партер. Последваха две чисти пренасяния и 4 точки в полза на фаворита от Азербайджан, а първата част завърши при резултат 5:0 в негова полза. Назарян обаче показа уникалната си техника и изравни за 5:5 още в началото на втората част, а 31 секунди преди края прикова тялото на Азизли до тепиха и го тушира за удоволствие на зрителите в "Пала Пеликоне".

Назарян започна турнира с две експресни победи с технически туш срещу норвежеца Сноре Лунд и италианеца Джовани Френи. Тези два двубоя продължиха по-малко от една част - само минути и 28 секунди.

18-годишният българин, който дебютира при мъжете, ще играе на финал срещу Витали Кобалоев (Русия), който надви Нугзари Цурцумия (Грузия).