Колоездачът Петер Саган, който бе една от големите надежди на Словакия за медал от предстоящите олимпийски игри в Токио, няма да участва на Олимпиадата. Новината бе разпространена от словашкия олимпийски комитет и идва дни след претърпяната от Саган операция на дясното коляно.

Той падна по време на третия етап на “Тур дьо Франс”, а след това получи и инфекция, която доведе до оперативнат намеса.

31-годишният Саган е трикратен световен шампион в шосейното колоездене. Словакът няма как да се възстанови за десетината дни, които остават до началото на Игрите в японската столица.

Словакия все пак ще има представител с фамилията Саган на най-големия спортен форум в света. Там ще кара по-големият брат на Петер - Юрай. 

На последната Олимпиада Саган участва в планинското колоездене в Рио де Жанейро, но рано-рано в състезанието спука гума. В кариерата си той има участие и на шосе - през 2012 година в Лондон остава на тридесет и четвърто място.

Междувременно италианецът Лоренцо Нибали се оттегли от участието си в “Тур дьо Франс” именно за да се концентрира върху Токио 2020.