Най-добрите дами в алпийските ски ще пристигнат в Банско след седмица, за да участват в страта от Световната купа родния зимен курорт.

Двата старта в спускането ще са на 24 и 25 януари, а супергигантския слалом е на 26-и.

Организаторите са изправени пред истинско предизвикателство, защото само преди дни стана ясно, че Банско ще приеме отложения старт във френския курорт Вал Д'Изер.

В зоната на финала на Бъндеришка поляна ще бъде изградена трибуна за около 5 хиляди зрители, както и допълнителна инфраструктура за състезателките и техните екипи, за официалните гости и за медиите. Около хиляда души ще бъдат ангажирани за организацията на стартовете.

"Изправени сме пред едно предизвикателство за пореден път. Всички работят много добре по организацията. Надяваме се всичко да е по правилата. Целият елит в женските ски ще пристигне в Банско. Залогът е изключително голям и се надявам това да допринесе за големия интерес към състезанията", заяви президентът на БФСки Цеко Минев.

Неговият заместник Георги Бобев пък добави: "Предстои вълнуващ уикенд с три старта от Световната купа. Очакваме много сериозен зрителски интерес. Подготвили сме и интересна програма съвместно с община Банско.

Времето в Банско е слънчево. Подготовката започна още на 9 януари. На пистите има достатъчно произведен високотехнологичен сняг и вече имаме постоянна твърдост на снега. Вчера започнахме с поставянето на обезопасителните мрежи в горната част на трасето. От 20 януари започваме тестовете на пистата, за които ще използваме състезателите от юношеския национален отбор. Надявам се времето да е с нас, защото всичко друго е на ниво".