Любомир Епитропов не успя да повтори страхотното си плуване от сутринта и остана извън финала на Световното първенство в дисциплина 200 метра бруст.

Българинът се класира за полуфиналите с второ най-добро време, но не успя да го подобри и остана на 11-о място.

Епитропов преплува дистанция с време от 2:10.89 минути, което бе с 32 стотни по-слаб резултат от сутрешния и с 89 стотни зад олимпийския "А" норматив, което бе и основната цел на българина на това първенство.

Епитропов се класира за шесто място в своята серия, а в крайна сметка нужното време за финал се оказа 2:10.30 минути. Именно с този резултат нидерландецът Арно Каминга се класира на заветното осмо място.

По-жалкото за Епитропов бе пропуснатият шанс за олимпийска квота, като той все пак ще има още турнири, в които да успее да запише нужния му резултат.

Днес основният акцент в програмата на Световното първенство бе Кралската дисциплина при мъжете - 100 метра свободен стил.

Там поставилият световен рекорд преди няколко дни китаец - Жанли Пан спечели златото.

19-годишният китаец остана доста зад рекорда си, но резултатът от 47.53 секунди му бе достатъчен за златото. С него на подиума се качиха италианецът Алесандро Миреси и унгарецът Нандо Немет.

Снимка: Getty images