Боб Юнгелс от Люксембург е големият победител в деветия етап на колоездачната обиколка на Франция.

Състезателят на "AG2R" постигна най-престижната победа в кареирата си, завършвайки първи в тежкия 193-километров етап, който стартира в Швейцария и премина през няколко изкачвания, едно от тях от най-тежката първа категория, за да заслужи своя успех.

Той водеше битка с французина Тибо Пино, но надеждите на домакините за първа победа в това издание на Тур дьо Франс започнаха да се изпаравят към края на последното тежко изкачване, когато Юнгелс имаше аванс от 30 секунди.

До края той не изпусна тази разлика и успя първи да премине финалната линия, преди утрешния почивен за състезателите ден.

В голямата битка за генералното класиране днес бе прекалено спокойно, след двата луди етапа, които лидерите ни подариха.

Всички те се движеха в група до самия край, когато Тадей Погачар и Йонас Вингегор спринтираха, но завършиха заедно и разликата помежду им остава 39 секунди в полза на словенеца.

Ако до края на тура не се случи нещо шокиращо, то именно тези двама колоездачи ще спорят за крайната победа, като всчики експерти сочат, че триумфът би трябвало безпроблемно да отиде за трети път в Погачар.