Гудаф Цегай от Етиопия подобри световния рекорд в бягането на 1500 метра в зала. Тя стори това при победата си на международния турнир във френския град Лиевен, където избяга дистанцията за време от 3:53.09 минути. Така 24-годишнат атлетка записа време, което е с повече от две секунди по-бързо от досегашното върхово постижение, което също бе дело на етиопка - Гензебе Дибаба (3:55.17 минути през 2014 година). 

На второ и трето място финишираха представителките на Великобритания Лаура Мюър и Мелиса Кортни-Брайънт. Мюър постави национален рекорд в зала на страната си (3:59.58 минути), а Кортни-Брайънт завърши на повече от 10 секунди от победителката - 4:04.79 минути). 

Цегай е една от младите звезди на етиопското бягане, като досега в кариерата си има сребро и бронз в тази дистанция  от световни първенства за юноши и девойки, а през 2019 година стигна до бронз на първенството на планетата в катарската столица Доха.

“Много съм щастлива, че поставям нов рекорд в зала. Тренирах наистина здраво, а това бе една от целите, които си бях поставила”, заяви щастливата Цегай след успеха си.