Евелина Николова загуби полуфиналния си мач от борбата срещу Ирина Курачкина от Беларус в категория до 57 килограма от Олимпийските игри в Токио.

Така българката, която е дебютантка на олимпийския тепих, ще се бори за бронза след загуба с 0:11 точки. 

Курачкина се показа отново като много успешна срещу българки, като това е пореден триумф за нея. Само преди 3 месеца тя победи Николова с 10:0, а на последното Европейско победи Биляна Дудова на финала.

Курачкина взе две ранни точки за сваляне на съперничката си. Така и завърши първата част. Във втората ситуацията се повтори и Николова не успя да се защити от нова атака, което донесе нови две точки за съперничката.

След това тя бе изхвърлена и се дадоха нови четири точки, но след обжалване резултатът стана 0:6. Последва нова успешна атака за 8:0. Резултатът стана 11:0 и срещата приключи в полза на Курачкина след технически туш.

По-рано днес 28-годишната българка дебютира на най-големия спортен форум с успех с 3:0 над полякинята Йовита Вжешен, а след това на четвъртфиналите обърна шампионката от първенството на Стария континент в Рим 2020 Анастасия Никита (Молдова) от 0:3 до 6:3 точки.

Така в мача за бронза утре Николова ще срещне победителката от репежаша между Аншу Аншу (Индия) и Валерия Коблова (Русия).