Белгиецът Ремко Евенепул от "Судал Куик Степ" спечели бягането по часовник в седмия етап на обиколката на Франция, който бе малко над 25 километра от Нют-Сен-Жорж до Жеври-Шамбертен

Световният шампион в дисциплината даде най-бързо време и изпревари с 12 секунди лидера в генералното класиране Тадей Погачар от "ОАЕ", който е и големият фаворит за спечелване на обиколката.

По този начин 24-годишният Евенепул запази втората си позиция в генералното класиране и съкрати изоставането си от словенеца на 33 секунди. Освен това той стана и най-младият представител на своята страна с етапни победи в обиколките на Франция, Италия и Испания.

Погачар обаче спечели време спрямо двукратния шампион Йонас Вингегор от "Висма-Лийз а байк" и словенския си сънародник Примож Роглич от "Бора". Разликата с датчанина, който е трети в генералното класиране, е 1:15 минута, а тази с Роглич, който е четвърти, е 1:36 минута. 

В събота е осмият етап от "Тур дьо Франс". Той е равнинен и с дължина от 183,4 километра от Семюр-ен-Окса до Коломбей-льо-дe-Еглисе.