Когато нямаше зала "Арена Армеец", а четвъртото място беше по-скоро малшанс, отколкото висока цел за националите, Евгени Иванов правеше експлозивни забивки от центъра на игрището и рядко допускаше противникова атака да мине покрай изпънатите му ръце.

Централният блокировач с ръст от 210 сантиметра, с култовия номер 1 на гърдите, беше не само убийствено ефективен край мрежата, а и в изпълнение на начален удар.

Бомбените му сервизи се сипеха безпощадно, докато България редовно надиграваше отбори като Полша, Франция, Бразилия и САЩ. Нещо повече - Евгени Иванов-Пушката влизаше в ролята на мотиватор - той беше искрата, която пали на игрището огъня на непримиримостта пред загубата и стръвната жажда за победа.

Евгени и красивата му съпруга Маруся са основатели на агенция за спортен мениджмънт и обществено здраве в България, която развива проекти за детски спорт и здраве, както и за популяризиране на физическата активност при цялото семейство.

Точно такава е целта на инициативата "Нестле за Живей Активно!" на Нестле България, която привлича и малки, и големи, и любители, и по-напреднали към активни спортни занимания и здравословен начин на живот. Под мотото "Живей Активно!" се организират редица мащабни открити състезания и активности в различни спортни дисциплини. Днес "Нестле за Живей Активно!" е кауза и добър съветник за балансирано хранене и активен начин на живот с национално покритие и стотици хиляди последователи.

През годините инициативата събира на едно място хиляди участници, спортни звезди и известни личности, сред които и Евгени.

Разговаряме с волейболиста и съпругата му защо е важен балансът между работа, спорт и семейство:

- Представете се с няколко думи. От колко време сте семейство?

- Ние сме семейство Иванови. Познаваме се от 21 години, а сме женени от 18. Имаме 2 дъщери, на 11 и на 16 години.

- Кое е нещото, което ви свързва най-много?

- Емоцията, любовта и стремежът ни да се разбираме, подкрепяме и да се развиваме заедно.

- Колко често успявате да закусвате/вечеряте заедно цялото семейство?

- Почти всеки ден закусваме заедно, вечерите задължително сядаме всички на масата. Традиция е и приготвянето на храната отново заедно, всеки е специалист в нещо.

Цялото интервю може да намерите на страницата на инициативата "Живей Активно" тук

https://jiveiaktivno.bg/zdravosloven-zhivot/semeystvo/da-zhiveem-dobre-zaedno/evgeni-ivanov-pushkata-za-balansa-mezhdu