Сбъднах мечтата си, но не смятам себе си за успял човек. Това каза пред журналисти днес в Сливен европейската шампионка по тласкане на гюле Радослава Мавродиева, която се срещна с ръководството на общината.

На 3 март Мавродиева спечели в титлата на гюле на Европейското първенство по лека атлетика в зала Глазгоу (Шотландия) с личен рекорд от 19.12 метра.

Да си шампион е голяма отговорност, сподели Мавродиева, като допълни, че не е била готова за вниманието. Тя е била посрещната топло от приятелите и съотборниците си в Сливен. Ще продължи да тренира, готвейки са за световно първенство.

Беше много емоционално състезание, коментира треньорът на Мавродиева Валентина Желязкова, която посочи, че е имало голяма конкуренция и напрежение до последния момент. "Вдигнахме много летвата, вече сме сред големите", каза тя. Победата е била толкова неочаквана, че те не са били подготвени и не са носили национален флаг. Получили са българския трибагреник от човек от публиката. Изживяването е било неповторимо и заради победата навръх Националния празник.

Мавродиева получи 5 000 лева от община Сливен. Те бяха връчени от кмета Стефан Радев, който и пожела световна титла и бъдещи успехи. Радев изрази надежда, че този успех ще бъде импулс за повече деца от Сливен да спортуват.