Европейската шампионка Миглена Селишка смята, че психологическото предимство в битката за квоти за Олимпиадата в Токио вече е на нейна страна. Вчера тя взе реванш срещу Оксана Ливач на финала на шампионата в Рим, а през март ще се изправи отново срещу украинката и всички най-добри в категория до 50 кг на квалификационния турнир в Будапеща.

Селишка каза: "Този финал беше специален за мен, защо взех така чакания реванш от украинката Оксана Ливач. Миналата година тя ме победи 3 пъти, включително и на европейското. Сега обаче си го върнах, и то на рождения ми ден. Това беше най-хубавият подарък както за мен, така и за моя треньор Петър Касабов. Много съм щастлива, макар че не съм от хората, които показват емоциите си. Дори и да са хубави.

"Преди срещата моят треньор само ми каза да не мисля, че съм уморена, по-слаба и че няма да се справя. Искаше да го зарадвам със златен медал. Всъщност, психологическият момент тук беше много важен и този път аз имах предимство.

"След този успех мога да кажа, че се чувствам по-уверена в себе си. Тук бяха всички най-добри момичета, с които през март в Будапеща ще спорим за две олимпийски квоти. Мисля, че имам един плюс повече от останалите".

Шампионката призна още, че зад този успех стои грандиозен труд с много лишения, тренировки, психически и физически натоварвания.