Огромна драма донесе световна титла на САЩ в отборния паралелен слалом от Световното първенство по ски-алпийски дисциплини в Курашвел и Мерибел.

Дори и без голямата си звезда Микаела Шифрин, която отказа да се включи в отборната надпревара, американците успяха да триумфират с първата си отборна титла в историята.

В състав Ривър Радамус, Паула Молцан, Нина О'Брайън и Томи Форд, американците победиха последователно Полша, Италия, Канада и Норвегия в големия финал.

Още в първия кръг срещу Полша, американците завършиха при резултат 2:2, но успяха да се класират напред само заради петте си стотни по-добро общо време от поляците.

Последваха победи с по 3:1 над Италия и Канада, преди да дойде драматичният финал.

В него американците взеха аванс при първото дамско спускане, но след това Александер Стен Олсен победи Ривър Радамус, за да изравни за 1:1.

Драмата бе пълна, когато Теа Луис Стьорнесунд и Паула Молцан Дадоха абсолютно равно време и всичко трябваше да се решава с последния старт.

В него обаче напрежението дойде в повече на норвежеца Тимон Хоугън, който опита да тръгне по-рано, закачи едната си ска в стартовата врата и се завъртя, а то му костваше победата.

За съперника му Томи Форд оставаше само да финишира, за да подпечата титлата на САЩ.

Среброто остана за шампионите от миналото Световно - Норвегия, а бронзът бе за отбора на Канада.