Всеки фен на колоезденето може да се изправи срещу Ланс Армстронг, но ще си плати скъпо за това.

Американецът, отлъчен и опозорен след спечелените от него 7 титли на "Тур дьо Франс", организира състезание в Майорка, на което е поканен практически всеки.

Привилегията и удоволствието да премерят сили с Армстронг, ще струва на желаещите 30 000 долара. Към момента такава е цената на страницата на събитието в интернет.

То се казва The Move Mallorca 2020 и вече е доста популярно из форми и специализирани сайтове на маниаците по велосипедите.

Срещу тази суми те могат да се включат в изкачване на култови планински маршрути по време на няколкото етапа от обиколката, да спят в приятни хотели наоколо, да се запознаят и да се състезават с легендата, чиято слава и титли бяха отнети.

Армстронг бе уличен и направи пълни самопризнания в системно приемане на кръвен допинг. Обявен за измамник - едва ли не най-символния в спорта - той загуби всичките си спонсори, а и бе осъден от много от тях и се раздели с големи суми.

Сигурно днес щеше да е банкрутирал, ако не бе го спасила една инвестиция.

През 2018-а той обяви в интервю, че е спасен от приходите, които идват към него като акционер в компанията Uber. В самото начало на идеята, Армстронг бе инвестирал 100 000 долара, а днес реалната стойност на дяловете му е поне 15 милиона долара. Именно това - облагите като едър акционер, е предотвратило фалита на някогашния голям шампион в колоезденето.

Всъщност, проявата има за цел (поне е имала в началото) да промотира новия подкаст, който ще бъде воден от Армстронг - той се казва THEMOVE и ще е изцяло посветен на колоездене.

Ще се обсъжда "Тура", както и другите големи състезания в спорта - "Джиро на Италия", Световни серии и т.н.