На 27 октомври, петък, от 21:50 ч. по БНТ 3 Българската национална телевизия ще излъчи мача за бронзовите медали между Аржентина и Англия на Световното първенство по ръгби във Франция.

На 28 октомври, събота, отново от 21:50 ч. по БНТ 3 зрителите на обществената телевизия ще станат свидетели на зрелищния финален сблъсък за титлата, противопоставящ отборите на Нова Зеландия и Република Южна Африка. Малко по-рано в съботната вечер - от 20:30 ч. по БНТ 3 - феновете на ръгби спорта ще могат да се насладят и на третата част от филма "В името на Бог ръгби" на Васил Върбанов.

Специалното студио преди големия финал на 28 октомври между отборите на Нова Зеландия и Република Южна Африка започва в 21:30 ч. по БНТ 3 с водещ Радостин Любомиров.

Снимка: AP/БТА

Негови гости ще бъдат българският национал Костадин Дебренлиев, както и самият Васил Върбанов, който ще коментира и двата мача заедно с Димитър Петров. Пряко от Париж ще се включи изпълнителният директор на Българската ръгби федерация Павел Велков.

Зрителите на БНТ 3 ще научат и мнението за финала на селекционера на Българския национален отбор по ръгби Ромен Балмис, както и това на някои от българските национали, които по-рано в събота играят срещу Турция на Национален стадион "Васил Левски" в София.