По-малко от два месеца, след като организира благотворителния "Мач на Надеждата" за подпомагане на онкоболни деца в България, Фондация "Стилиян Петров" продължава делото си.

От петък, 20 октомври, до 31 октомври, редица ценни артикули от двубоя на "Васил Левски" през септември ще бъдат предложени за наддаване и продажба на благотворителен търг в официалния профил на Фондацията във Facebook.

Събраните средства пък ще бъдат предоставени на борещия се с рака легендарен защитник на България Петър Хубчев - един от незабравимия ни отбор на САЩ 1994 и успешен треньор в последствие.

В благотворителния търг ще бъдат включени фланелки на звезди от мача, подписани от тях.

Открояват се имената на "Златната топка" Христо Стоичков, двукратния шампион на Англия с Манчестър Юнайтед Димитър Бербатов, реактивното ляво крило Мартин Петров, рекордьора по мачове във Висшата лига Гарет Бари, дългогодишния капитан на "червените дяволи" - Рой Кийн, головата машина Хенрик Ларсон, Луис Гарсия, Шей Гивън и други любимци на публиката от миналото.

Наред с екипите на звездите в търга са включени и няколко артикула с висока колекционерска стойност - подписана лично от Стилиян Петров капитанска лента, флаговете на капитаните - Стан и Ицо, ъгловите флагчета, постаментите от екипите и топка от мача.