Сребърният ни медалист от Европейското първенство по динамична стрелба Александър Кусев, привлече вниманието на селекционерът на френския национален национален тим.

Европейският и Световен шампион, известен с изключителна точност в стрелбата - Ерик Грауфел, не само отличи със специлен сертификат българина, но и му предложи място сред "петлите", където е треньор и селекционер.

Кусев обаче остана в България, където от 2005 година е състезател с екипа на Българската Федерация по Динамична стрелба. Той е и първият сребърен медалист в дисциплина с пистолет на сравнително младата федерация

Подготовката на европейският вицешампион преминава основно в клубното стрелбище на пловдивския "360 градуса", където заедно с него умения развиват още стрелци. Следващото предизвикателство на българските представители по динамична стрелба е на 6 октомври в Международен турнир в Сърбия.

Българската Федерация по Динамична Стрелба е лицензирана от 2007 година, а в нея има действащи 28 клуба в цялата страна. Отличието на Емил Кусев е най-високо до момента.