Французинът Жулиен Алафилип спечели втория етап от "Тур дьо Франс" и облече жълтата фланелка на лидер в генералното класиране. Това е пета етапна победа в кариерата на Алафилип в Обиколката на Франция, като той стигна до триумфа след жесток финален спринт, благодарение на който задмина със сантиметри Марк Хирши от Швейцария.

Представителят на домакините, който кара за "Декьоник Куик Степ", ликува след 186-километровия полупланински етап, стартирал и завършил в Ница. Алафилип и Хирши пресякоха финала с равно време - 4:55:27, а трети на секунда след тях остана Адам Йейтс (Великобритания).

Основната група завърши на две секунди от Алафилип, като в нея са Еган Бернал (Колумбия), който спечели състезанието миналата година, както и Примож Роглич (Словения), сочен за фаворит в настоящото издание.

Алафилип поведе в класирането с време от 8 часа, 41 минути и 35 секунди. Йейтс и Хирши са съответно втори и трети - на четири и седем секунди от лидера. Александър Кристоф от Норвегия, който спечели първия етап вчера, изостана от основната група стотина километра преди финала и завърши малко преди изтичането на контролното време.

Третият етап е в понеделник - 198 километра от Ница до Систерон.