Французин взе златото в гигантския слалом на Световното първенство по ски-алпийски дисциплини в Кортина Д’Ампецо (Италия), но неговото име не е Алекси Пентюро. Сънародникът му Матийо Фейвър ликува с титлата в дисциплината, като за него това е втори триумф в рамките на настоящия шампионат, след като спечели и състезанието в паралелния гигантски слалом.

 Пентюро даде най-добро време в първия манш (1:17.55 минути), но при второто си спускане наруши траекторията си при един от завоите и въобще не стигна до финала. Фейвър пък бе с четвърто време от първото спускане (1:18.13 минути), а във втория манш отново имаше трима по-бързи от него (1.19.12 минути) и така той триумфира с общо време от 2:37.25 минути.

Със среброто остана Лука Де Алипрандини от Италия (2.37.88 минути), а тройката бе допълнена от Марко Шварц от Австрия (2:38.12 минути), като те двамата бяха съответно втори и шести в първия манш. 

Световният шампион от Оре 2019 Хенрик Кристоферсен от Норвегия завърши на девета позиция.

Алберт Попов единствен от българските скиори завърши и втория манш, като стори това с време от 2:45.95 минути, отредили му 24-о място.  Камен Златков, Калин Златков и Константин Стоилов пък не успяха да завършат спусканията си от втория манш.